Sosial kommunikasjon har endret måten vi kommuniserer på

Kommunikasjon og informasjon reiser raskere og raskere, synes verden å bli mindre og mindre. Som et resultat, endrer dette hvordan verden kommuniserer, spesielt med dagens besettelse med sosiale medier.

Før sosiale medier var vi svært begrenset i vårt middel til å samhandle med andre, og vi var begrenset i stor grad til de menneskene vi kjente. Kommunikasjoen var treg, enten måtte en reise og snakke direkte med personen som man ønsket kontakt med, eller sende brev som ville ta dager eller uker før det kom frem. Når telefonen kom ble det litt enklere, men det var ikke alle som hadde telefon hjemme.

Internett og sosiale medier har drastisk endret måten folk over hele verden samhandler med og kommuniserer.

Hvordan?

En av de største endringene i måten vi samhandler på grunn av sosiale medier, er det rene antallet mennesker vi kan samhandle med.

På grunn av sosiale medier, kan vi nå samhandle med tusenvis av mennesker over hele verden. Det er derfor vi ser folk som har tusenvis av Facebook-venner eller titusenvis av Twitter tilhenger. Uten sosiale medier ville dette være umulig. Sosiale medier gir oss muligheten til å dele meninger med et langt bredere publikum.

En annen stor forandring som har skjedd er at det nå ikke er noe filter på måten vi snakker om.

Tidligere, med mindre du snakket direkte med mennesker, hadde du ikke mulighet til å få meldingen din over uansett ytringsfrihet. Nå kan vi bruke sosiale medier for å få våre meldinger ut til tusenvis eller til og med millioner av mennesker usensurert.

Sosiale medier har også forandret måten vi samarbeider på, hovedsakelig slik vi har mistet noen av våre sosiale ferdigheter. Noen mennesker er helt ude av stand til å gjennomføre en normal samtale eller samhandle med mennesker på grunn av avhengigheten av sosiale medier.

Sosiale nettverk blir en av de dominerende måtene vi kommuniserer. Snapchat eller Instagram, folk er mer besatt av å sjekke smarttelefonen hvert 2 minutt enn å engasjere seg i samtaler med venner eller familie. Neste gang du er ute, teller hvor mange folk du ser å gå og stirre ned på smarttelefonen.

Det kan også hevdes at sosiale nettverk har påvirket kommunikasjonen vår på den måten vi snakker om og i våre skriftteknikker. Den sosiale platformene har forandret det skrevne ordet på noen avgjørende måter:

Skriving er mer oppsummert: Når Twitter og de 140 tegnene ble introdusert, spurte de fleste av oss hvordan vi kunne få noe meningsfylt på tvers av 25 til 30 ord. Som vi har tilpasset til Twitter og andre sosiale medier, har vi innsett at grensen på 140 tegn faktisk har presset oss for å komme til kjernen i det vi formidler. Dette har imidlertid gitt tillatelse til kortere setninger eller avsnitt og gjort vei for å forsømme korrekt grammatikkbruk.

Har du en mening om hvordan vi bruker sosiale medier å kommunisere? Gi meg gjerne en kommentar.

/Kjennset

Share this Post

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.