8 tips til hvordan din bedrift kan bruke sosiale medier til å vokse

Selv for både mindre og store bedrifter, lønner det seg definitivt å være aktiv innen sosiale medier og digital markedsføring for å forstørre målgruppen. Hvordan kan du gjøre det? Her er 8 praktiske tips og triks rundt sosiale medier for din bedrift.

Små og mellomstore bedrifter er avhengige av sosiale medier som deres primære digitale markedsføringsmetode. Bare fordi du kan finne nye kunder og nettverk med dem veldig effektivt. Og i motsetning til noen andre tradisjonelle markedsføringsmetoder koster det ikke en formue. Av denne grunn også små bedrifter bruker i økende grad fordelene med sosiale medier markedsføring.

1. Først kommer planen

Dine sosiale medier aktiviteter krever også en nøye utformet strategi. Basert på 6 enkle trinn, forklarer jeg hvordan du kommer til markedsplanen for sosiale medier.

 1. Sett sosiale mål for sosiale medier. Ikke bare håndtere beregninger som likes og retweets. Også fokusere på genererte potensielle kunder, konverteringsfrekvenser og henvisninger til nettstedet ditt. Bruk SMART-prinsippet når du definerer mål: Målene skal være spesifikke, målbare, tiltalende, realistiske og tidsbestemte.
 2. Gjennomfør en sosial media-revisjon: Identifiser hvem du allerede er tilknyttet på sosiale medier, hvilke nettverk publikum bruker, og hvordan din egen sosiale medier-tilstedeværelse sammenligner med konkurransen.
 3. Sett opp nye kontoer, fullfør eksisterende. Har du bestemt hvilke sosiale nettverk som passer best for din bedrift? Sett deretter opp en konto på hver av disse plattformene. Pass på at alt du legger inn, samsvarer med de overordnede forretningsmålene og målgruppen.
 4. Få inspirasjon. Se hvilket innhold konkurrenter fra din bransje deler. Få oversikt og få innblikk i hvordan du kan nå ut til potensielle kunder og skille seg ut fra konkurransen. Finn ut hva som gjør store selskaper riktig, og hvordan du kan integrere taktikken i din egen sosiale medier strategi.
 5. Opprett en sosial mediekalender. Kalenderen er sentral for din viktige innholdsplanering. Det bør inkludere den dag og klokkeslett du vil legge inn på Facebook og Instagram, tweets og andre typer sosiale medier.
 6. Test, evaluer og korrigere strategien din. Juster strategien igjen og igjen ved å bruke ytelsesstatistikker. Analyser fakta som antall klikk per innlegg, rekkevidden til kampanjene dine, og antall sidevisninger som er gjort gjennom sosiale medier. Du kan bruke disse dataene til å optimalisere strategien ytterligere.

2. Bestem hvilke plattformer som passer deg

Ikke alle sosiale medier plattformer er egnet for din bedrift eller de fastsatte målene. Følgende liste gir deg en oversikt over de mest populære nettverkene:

 • Facebook: Verdens mest populære sosiale medier nettverk med mer enn 2 milliarder brukere. I tillegg har Facebook også de mest vanlige brukerne, og er basert utelukkende på rekkevidden, og dermed det mest attraktive nettverket.
 • Instagram: Instagram skylder sin suksess til sin visuelle tilnærming. Vellykket markedsføring har derfor mye å gjøre med den appellerende estetikken til det delte innholdet. Ifølge en studie hevder plattformen med 59 prosent og det høyeste engasjementsnivået for alle sosiale nettverk for seg selv.
 • LinkedIn: Med over 467 millioner brukere, er plattform verdens største karriere nettverk.
 • Twitter: Med en grense på 280 tegn per tweet er Twitter kjent for korthet og krydder.
 • Snapchat: Platformen som innholdet forsvinner, er spesielt populært hos yngre brukere.
 • YouTube: Hvis merken din har ressursene, er den beste måten å dra nytte av populariteten til online video.
 • Pinterest: Det er brukerne som gjør denne plattformen så unik. Du leter etter inspirasjon på Pinterest. Dette gjør nettverket perfekt hvis målgruppen din skal være aktiv, for eksempel å kjøpe noe eller besøke nettstedet ditt.

Start valgprosessen din med denne listen. Bestem hvilken sosialmedieplattform (er) som passer best for bedriften din. Kanskje er det bare en, kanskje flere eller alle sammen.

3. Bli kjent med målgruppen din

Identifisere egenskapene til målgruppen din er en del av alle markedsundersøkelser. Uten denne informasjonen kan du ikke vite hvordan du tiltrekker oppmerksomheten til ønsket målgruppe.

Identifiser alder, kjønn, bosted, gjennomsnittlig inntekt og andre fakta som er viktige for bedriften din.

En av de beste måtene for vellykket markedsundersøkelse er å skape publikumspersoner. Slik er det gjort:

 • Samle demografiske data fra sosiale medier, undersøkelser, fokusgrupper og kundeundersøkelser
 • Analyser disse dataene for trender (oppførsel, aldersgrupper, yrkesgrupper)
 • Bruk disse egenskapene til å utvikle ideelle kunder, komplett med navn, jobbtittel og karrierevei

4. Når det er mulig: bruk bilder, videoer og grafikk

Det spiller ingen rolle hvilken sosial medieplattform du er på, fokuser å bruke visuelle bilder så ofte som mulig. I en studie opplyste 67 prosent av markedsførere at de bruker visuelt innhold i sosiale medier på grunn av engasjementseffekten. Om bilder, GIF og memes eller videoer: Integrasjonen av visuelt innhold i dine sosiale medier er relativt enkelt. Bare vær sikker på at bildene er relevante for innholdet i både innlegget og publikum.

5. Kvalitet over kvantitet

Det er fristende å presentere et merke på så mange sosiale nettverk som mulig for å nå så stor målgruppe som mulig. Mer kvantitet fører vanligvis til tap av kvalitet, fordi det handler om bare tall: et visst antall tweets i uka eller så og så mange Facebook-innlegg i måneden. Fokusere på kvalitet i stedet for kvantitet. Presenter deg hvor målgruppen din er, gi dem merverdi, og du vil få gevinsten av arbeidet ditt. Hvis du har utført markedsundersøkelser og opprettet målgruppepersoner, vet du også hvilken plattformer målgruppen din foretrekker. Fokusere din innsats på disse nettverkene. Kvalitet innhold som løser problemene til publikum, gjør livet lettere eller underholder dem. Det meste av innholdet i sosiale medier bør ikke markedsføre virksomheten din, men gi merverdier til publikum.

6. Følg sosiale medier samtaler om virksomheten din og svare

I dagens digitale verden erstatter sosiale medier ofte personlig samtaler. Et raskt svar på spørsmål fra målgruppen din vil gjøre merkevaren din ser mer menneskelig ut. Hvis du ikke samhandler med målgruppen, får du raskt inntrykk av at du ikke er interessert i deres ønsker. Og det har til slutt en negativ innvirkning på bedriften din. Mer enn 80 prosent av alle kunder forventer at bedrifter skal svare på et sosiale media innlegg innen 24 timer. Dette er resultatet av en studie i 2016. I tillegg gir samspillet i sosiale medier muligheten til å presentere den unike karakteren til ditt merke. Veldig effektivt å koble til målgruppen din er for eksempel innlegg med bilder.

7. Planlegg innholdet fremover og skape mer tid for engasjement

Selvfølgelig er det viktig å dele relevant innhold. Likevel bør det ikke gi deg tid til å samhandle aktivt med målgruppen din.

8. Bli inspirert av vellykkede merkevarer og deres konkurrenter

Ikke nøl med å vedta en vellykket strategi for andre merker. Få inspirasjon fra sosiale medier og prøv noe av deres taktikk på dine egne sosiale medier. Spor hva dine konkurrenter gjør, og la dem stimulere deg. Kanskje en god ide kan bli vedtatt og tilpasset for dine egne kampanjer.

/ Hermann Kjennset


Kilder:
https://blog.hootsuite.com/social-media-tips-for-small-business-owners/
https://www.forbes.com/sites/allbusiness/2018/03/27/10-expert-social-media-tips-to-help-your-small-business-succeed/#683226d14a12
https://www.inboundgroup.com/no/blogg/slik-lager-du-en-strategi-for-sosiale-medier-steg-for-steg

Share this Post

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.