Hvordan UBER fungerer

Uber er en transporttjeneste som gjør det mulig for passasjerer å kontakte bilister som er i området for en tur via Uber app. Når du ber om en tur, kontaktes nærmeste tilgjengelige sjåfør med din forespørsel.Denne sjåføren kan godta turen og henter deg.

Betalingsinformasjonen din blir opprettet i Uber-appen når du setter opp din bruker første gang, slik at du ikke trenger å betale med kontanter eller kreditt- eller debetkort fysisk på slutten av turen. Du kan bare si, «takk» og hopp ut. Alt foregår i Uber appen, slik at det skal foregå så enkelt som mulig. Du trenger ikke å ringe til drosjen, eller tenke på at du har nok kontanter til å betale. Du trenger ikke engang å ha bankkortet ditt fysisk tilgjengelig på deg, så lenge du har telefonen med deg.

I større byer hvor Uber er tillatt, er det ofte at flere allerede er ute og kjører veien og venter på henvendelser, slik at de enkelt har mulighet til å hente deg innen 5 til 10 minutter, noe som er mye raskere enn gjennomsnittlig taxitur, som vanligvis tar omtrent 15 minutter med mindre du allerede er i et taxi-tungt område.

Uber-bilister er ansatt som entreprenører, er de ansvarlige for deres egne kjøretøy, lisens og forsikring. Dette gjør det mulig å holde prisen på en tur relativt lav sammenlignet med å ta en taxi eller buss (mesteparten av tiden).

Siden begynnelsen i California i 2009 har Uber vokst til over 41,8 millioner Uber-brukere alene i USA og 75 millioner over hele verden, spredt over 789 byer i over 84 land.

Hvordan koble seg på

Det første du må gjøre er å laste ned Uber-appen. Når du er installert, kan du registrere dine opplysninger, som inkluderer ditt navn, e-postadresse, telefonnummer og betalingsinformasjon.

Uber støtter Apple Pay, slik at du kan koble din Apple Pay-konto, og slik at du ikke trenger å gi ut kredittkortinformasjonen din. Det er en fin, enkel måte å ta vare på.

Du må også la Uber vite beliggenheten din. Dette kreves fordi appen identifiserer posisjonen din og foreslår hentestedet for hvor du står for øyeblikket.

Hvordan bli en Uber sjåfør

I store byer betaler drosjesjåførene en sum per måned til selskapet en kjører for. Denne prisen inkluderer forsendelses- og administrasjonstjenester og eventuelle tilleggsavgifter som taxiselskapet velger å belaste på sjåførene.

Uber tar ikke noen av disse månedlige avgiftene på sine sjåfører, noe som gjør Uber veldig attraktivt for amatørdrivere og en kilde til forstyrrelser for drosjesjåførene.

Uber krever at du:

·  Er minst 21 år gammel

·  Ha minst ett års lisensiert kjøreopplevelse (tre hvis du er under 23 år)

·  Ha en ren kjøreoppføring

·  Har ingen kriminell bakgrunn

·  Kjør en forsikret bil som er under 15 år gammel

Bilen din må:

·  Har en ren tittel (ikke skadet, rekonstruert eller gjenoppbygget)

·  Ikke vær utleie, med mindre det er fra en godkjent Uber långiver

·  Ikke ha skade, manglende brikker, kommersiell merkevarebygging eller taxi skilting

·  Uber vil bekrefte alle disse detaljene med de relevante myndighetene. Uber vil også gjøre en bakgrunns kontroll, ser etter alvorlige brudd som for høy hastighet, kjøring mens beruset og andre kriminelle handlinger.

Kort sagt, hvis du er en ærlig person, trygg sjåfør og pålitelig arbeidstaker med en nyere fire-dørs bil, kan du være en Uber sjåfør innen kort tid.


Kilder:

https://e24.no/naeringsliv/uber/uber-vil-gjoere-comeback-i-norge/24263394 https://www.uber.com/no/nb/ https://www.uber.com/ https://no.wikipedia.org/wiki/Uber

Share this Post

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.