Business Model Canvas

En forretningsmodell beskriver hvordan et selskap skaper, leverer og fanger verdi. Alle har sin unike måte å vise forretningsmodellen på. Under diskusjoner om dette har det vært et økende behov for en jevn mal for å definere og diskutere forretningsmodellen. Denne malen skal gjelde både for nye og gamle bedrifter, på tvers av bransjer.

Hva er en Business Model Canvas?

Business Model Canvas, utviklet av Alexander Osterwalder, er en visuell fremstilling av nåværende eller nye forretningsmodeller, vanligvis brukt av strategiske ledere. The Canvas gir et helhetlig syn på virksomheten som helhet og er spesielt nyttig i å kjøre en komparativ analyse på virkningen av en økning i investeringen kan ha på noen av de bidragende faktorene.

Business Model Canvas gir folk et felles språk som de kan evaluere tradisjonelle prosesser og bringe innovasjon i sine forretningsmodeller.

Den tradisjonelle tilnærming til en forretningsmodell

De fleste oppstart feiler fordi entreprenører legger all sin tro på ideen om produktet organisasjonen eksisterer for å skape. I deres lojalitet til dette produktet eller tjenesten, klarer de ikke å gi en grundig vurdering av forretningsmodellen deres organisasjon vil følge. Vanligvis er forretningsmodellen enten en one-size-fits-all modell, vanlig i bransjen, eller det er en tilfeldig sammensmeltning av systemer og prosesser, skapt for øyeblikket for å fremme hovedmålet. selg produktet eller tjenesten.

Vellykkede nye ventures går ikke på markedet med sin første ide; I stedet har produktet / tjenesten vanligvis gått gjennom flere iterasjoner før du kommer til den endelige versjonen. Tilsvarende er organisasjoner mer bærekraftige dersom de har vurdert flere forretningsmodeller før de bestemmer seg for en bestemt.

Sjekk ut denne videoen hvis du vil lære mer!


Kilder:
https://en.wikipedia.org/wiki/Business_Model_Canvas
https://canvanizer.com/new/business-model-canvas
https://www.alexandercowan.com/business-model-canvas-templates/

Share this Post

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*
*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.